Jag tvingade mig själv att laga mat... hemma !
Hej igen, minns i mig?
Jag har faktikst inte ätit mat hemma på över en vecka, shit!..
Idag iallafall tänkte jag äta lite. Börjar inte förens sent idag så jag passade på...
Klyftpotatis, kall sås o löbiff, inget lyxigt eller svårt. Bara gott.
Klyfta några potatisar, krydda med salt, peppar o timjan, häll över vitlöksolja, eller vanlig olja. In i ugnen. 225grader i typ 20-30 minuter.
I den kalla såsen har jag creme fraiche, ketchup, vitlök, sat o peppar.
När klyften nästan är klar, stek köket...
Lätt lätt lätt...Gott gott




Och ni mina kära läsare, gör gärna lite extra klyft o sås, då det är väldigt gott nät man sent på kvällskvisten blir sugen på något... Mycket gott även kallt ;)
Jag har faktikst inte ätit mat hemma på över en vecka, shit!..
Idag iallafall tänkte jag äta lite. Börjar inte förens sent idag så jag passade på...
Klyftpotatis, kall sås o löbiff, inget lyxigt eller svårt. Bara gott.
Klyfta några potatisar, krydda med salt, peppar o timjan, häll över vitlöksolja, eller vanlig olja. In i ugnen. 225grader i typ 20-30 minuter.
I den kalla såsen har jag creme fraiche, ketchup, vitlök, sat o peppar.
När klyften nästan är klar, stek köket...
Lätt lätt lätt...Gott gott
Bilder.




Och ni mina kära läsare, gör gärna lite extra klyft o sås, då det är väldigt gott nät man sent på kvällskvisten blir sugen på något... Mycket gott även kallt ;)
Förlåt
Jag jobbar ca 10 timmar om dagen, äter inget hemma o kamerans batteri är döda. o min laddare som har varit i örebro är på väg hem till mjölby igen på måndag.
Ska försöka komma ihåg o ta kort på maten på jobbet...
Ska blir bättre nästa vecka på att blogg.
Nu blir det sängen. Godnatt !
Ska försöka komma ihåg o ta kort på maten på jobbet...
Ska blir bättre nästa vecka på att blogg.
Nu blir det sängen. Godnatt !
Pastagratäng
Förlåt för en slö helg. Jag har jobbat runpan av mig (nästan) o gjort massa andra trevliga saket ;).
Har inte lagat någonting hemma, visst på jobbet har jag lagat massa mat men det är inte lika roligt att skriva om det.
Idag har jag umgåtts med syster o nu står det en Pastagratäng i ugnen.
I en pastagratäng kan man ha precis vad som helst.
Grunden är iallafall pasta o sås (vit vanlig grundsås)
Idag hade jag i ca 200g skinka(går lika bra med kassler, bacon mm)
1 rödlök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
Koka pastan enligt anvisningen, idag hanvände jag tagligatelle.
Fräs skinkan, löken o paprikan.
Gör såsen (smält smör, i med mjöl o späd i omgångar med mjölk, låt små bubbla i ca 5 minuter medans du rör om då o då. Salta, peppra o i med vitlök.
I med allt i en ugnsfast form. Pasta. Fräset o sist såsen. Ni vanliga männsikor kan ha massa ost på, men jag som inte gillar ost hoppar över det.
Gratinera i 15minuter i 225grader.
Klart... Idag käkade jag även vitlöksbaugetter till...




Smaklig måltid!
Nu blir det soffläge ett tag innan lägenheten ska städas.
På återseende
Har inte lagat någonting hemma, visst på jobbet har jag lagat massa mat men det är inte lika roligt att skriva om det.
Idag har jag umgåtts med syster o nu står det en Pastagratäng i ugnen.
I en pastagratäng kan man ha precis vad som helst.
Grunden är iallafall pasta o sås (vit vanlig grundsås)
Idag hade jag i ca 200g skinka(går lika bra med kassler, bacon mm)
1 rödlök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
Koka pastan enligt anvisningen, idag hanvände jag tagligatelle.
Fräs skinkan, löken o paprikan.
Gör såsen (smält smör, i med mjöl o späd i omgångar med mjölk, låt små bubbla i ca 5 minuter medans du rör om då o då. Salta, peppra o i med vitlök.
I med allt i en ugnsfast form. Pasta. Fräset o sist såsen. Ni vanliga männsikor kan ha massa ost på, men jag som inte gillar ost hoppar över det.
Gratinera i 15minuter i 225grader.
Klart... Idag käkade jag även vitlöksbaugetter till...




Smaklig måltid!
Nu blir det soffläge ett tag innan lägenheten ska städas.
På återseende
Satan
Eftersom jag har fikat hela dagen o inte ätit någon mat alls, så tänkte jag köra min älskade kycklinggryta... Åkte o handla allt... Trodde jag... Glömde det viktigast, kycklingen i tron att den fanns i min frys. Ute bara öser regnet ner just nu o jag är inte ett dugg sugen på att åka o handla igen. Så jag funderar på att göra den "ala veg". O frysa in o när jag har min kyckling steka den o ha i... Varför var jag så klantig!?
Okej iallafall, jag skriver ner receptet här, eller recept o recept... ;)
Det du behöver är detta...
Kyckling filéer. Så många fileér som personer. Jag brukar göra på två. Så mängden jag skriver av resterande är för ca två.
Soltorkadetomater i olja. Det är det som ger rätten smak o jag gillar det så jag har i typ två nävar.
Färska champinjoner. Det också efter vad man gillar...
Rödlög i skivor. Hackar man så försvinner dom bara i mängden. Jag gillar grytor där man ser o känner smaken av alla grejer.
Grädde och Creme fraiche
Salt, peppar, buljong (detta fall kycklingbuljong gärna på flaska eftersom jag gillar dom bättre)
Tärna kyckling om ni nu har det ;)Skiva svampen, tomaten o löken. Fräs i lite smör... salt o peppar.
I med grädden o creme fraichen o buljong. Låt koka ett tag.
Ni kan alltid reda den om ni tycker att den verkar lite för "simmig" men får den koka ett tag så brukar den reducera lite.
Man kan även mixa löken o tomaterna för att få en "rödare" färg. Dock blir det lite krångligare eftesom man får steka i omgångar.
Man kan även köra en "köttig" variant o ha i nötkött, eller fläskött...
Servera med ris eller tagliatelle och en god sallad o så här på et fredag varför inte ett glas rött vin eller en hel flaska ;)

Fräs fräs fräs.. !

Typ något sånt här kanske !?
Ni kan variera i det o ändliga med gejer o kryddor att ha i. Låt fantasin flöda.
Nu ska jag åka till den lilla familjen Andersson/Hansen o glo på hockey. Jobbar hela långa helgen så det kanske inte blir så mycket uppdateringar,
Ha det bra!
Okej iallafall, jag skriver ner receptet här, eller recept o recept... ;)
Det du behöver är detta...
Kyckling filéer. Så många fileér som personer. Jag brukar göra på två. Så mängden jag skriver av resterande är för ca två.
Soltorkadetomater i olja. Det är det som ger rätten smak o jag gillar det så jag har i typ två nävar.
Färska champinjoner. Det också efter vad man gillar...
Rödlög i skivor. Hackar man så försvinner dom bara i mängden. Jag gillar grytor där man ser o känner smaken av alla grejer.
Grädde och Creme fraiche
Salt, peppar, buljong (detta fall kycklingbuljong gärna på flaska eftersom jag gillar dom bättre)
Tärna kyckling om ni nu har det ;)Skiva svampen, tomaten o löken. Fräs i lite smör... salt o peppar.
I med grädden o creme fraichen o buljong. Låt koka ett tag.
Ni kan alltid reda den om ni tycker att den verkar lite för "simmig" men får den koka ett tag så brukar den reducera lite.
Man kan även mixa löken o tomaterna för att få en "rödare" färg. Dock blir det lite krångligare eftesom man får steka i omgångar.
Man kan även köra en "köttig" variant o ha i nötkött, eller fläskött...
Servera med ris eller tagliatelle och en god sallad o så här på et fredag varför inte ett glas rött vin eller en hel flaska ;)

Fräs fräs fräs.. !

Typ något sånt här kanske !?
Ni kan variera i det o ändliga med gejer o kryddor att ha i. Låt fantasin flöda.
Nu ska jag åka till den lilla familjen Andersson/Hansen o glo på hockey. Jobbar hela långa helgen så det kanske inte blir så mycket uppdateringar,
Ha det bra!
Ledig idag
Förlåt men jag glömde naturligtvis att ta med mig kameran till jobbet igår. Jobbet som var förövringt skit lugnt, såg på hockey o snckade med Ena o Arvid. Plötsligt slog det mig att jag var äldst bland oss, skrämmande tanke ;)
Drog en sväng till statoil Mantorp efter jobbet i tron på att Anna skulle jobba men icke, Anders var där så jag pratade lite med honom innnan han skulle sluta o åka hem.
Idag är jag som sagt ledig, tanken igår slog mig att jag skulle åka o shoppa på ikea, men så kom jag på att det är bättre att jag åker efter helgen då jag har fått massa dricks... Mera pengar att spendera...
Så idag blir det en trip till City Gross för att fylla på frysen o kyl o fundera ut vad jag ska laga för mat till kvällen.
Sen blir det en efterlängtad fika ute i Normlösa hos Ann o Dennis.
Nu blir det en dusch, sen ska jag dra mig. Vi hörs senare... Puss o hej
Drog en sväng till statoil Mantorp efter jobbet i tron på att Anna skulle jobba men icke, Anders var där så jag pratade lite med honom innnan han skulle sluta o åka hem.
Idag är jag som sagt ledig, tanken igår slog mig att jag skulle åka o shoppa på ikea, men så kom jag på att det är bättre att jag åker efter helgen då jag har fått massa dricks... Mera pengar att spendera...
Så idag blir det en trip till City Gross för att fylla på frysen o kyl o fundera ut vad jag ska laga för mat till kvällen.
Sen blir det en efterlängtad fika ute i Normlösa hos Ann o Dennis.
Nu blir det en dusch, sen ska jag dra mig. Vi hörs senare... Puss o hej
Idag behöver jag socker !
Det här med muffins alltså. Enkelt... Gott? Jag inget fantast över vanliga muffins, utan det ska gärna vara med någon smak eller med något på...
Så idag blev det kladdmuffins med glasyr.
Det här det receptet jag brukar köra efter, dock brukar jag tillsätta eller ta bort olika grejer man kan ju alltid ta i frukt, bär, godis mm.
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl mjöl
2 tsk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
3 msk kakao
Vispa ihop socker o ägg, det där med pösigt brukar jag skita i eftersom jag aldrig orkar vänta så länge ;)
I med alla "torra" grejer, blanda ihop o sen i med smöret.
Det blir ca 12-14 muffinsar av denna smet, eftersom jag gillar mina ganska stora.
In i ugen i 10 minuter i 200g.
Låt svalna.
Sen till glasyren, blanda florsocker med ytterst lite vatten eller någon annan vätska. Typ apelsin citron, någon saft. Brukar alltid finnas något hemma.
Bred ut på muffinsarna... Ät... !

Smet !

Det smälta smöret!

Innan gräddning.

Efter

Denna bjuder jag på... Smeten helt enkelt för god ;)
Snart ska jag åka o jobba, idag ska jag jobba själv i det lilla köket för första gången. Jag ska försöka komma ihåg o ta med mig kameran, så kan ni få se på lite "riktig" mat i ett putte litet restauragkök.
Tajt med trevligt som vi säger.
Ses i natt !
Så idag blev det kladdmuffins med glasyr.
Det här det receptet jag brukar köra efter, dock brukar jag tillsätta eller ta bort olika grejer man kan ju alltid ta i frukt, bär, godis mm.
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl mjöl
2 tsk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
3 msk kakao
Vispa ihop socker o ägg, det där med pösigt brukar jag skita i eftersom jag aldrig orkar vänta så länge ;)
I med alla "torra" grejer, blanda ihop o sen i med smöret.
Det blir ca 12-14 muffinsar av denna smet, eftersom jag gillar mina ganska stora.
In i ugen i 10 minuter i 200g.
Låt svalna.
Sen till glasyren, blanda florsocker med ytterst lite vatten eller någon annan vätska. Typ apelsin citron, någon saft. Brukar alltid finnas något hemma.
Bred ut på muffinsarna... Ät... !

Smet !

Det smälta smöret!

Innan gräddning.

Efter

Denna bjuder jag på... Smeten helt enkelt för god ;)
Snart ska jag åka o jobba, idag ska jag jobba själv i det lilla köket för första gången. Jag ska försöka komma ihåg o ta med mig kameran, så kan ni få se på lite "riktig" mat i ett putte litet restauragkök.
Tajt med trevligt som vi säger.
Ses i natt !
Vi börjar lätt - Scones
Okej jag tänkte att jag skulle börja med det som nog mest görs här i mitt ensamma hushåll. Scones... Jag brukar göra ganska mycket o sen dagen efter värma de som blir över i brödrosten, smakar nästan som nygräddade då.
Eftersom jag inte hade någon mjölk hemma så blev det vatten, det går lika bra enligt mig.
Sen brukar jag oftas använda flytande margarin/smör får då kan man blanda allt med en trägaffel eller dylikt o inte stoppa ner händerna o kladda.
Detta är det receptet jag brukar köra på.
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50g smör (brukar stå på flaskan hur mycket 1dl är vikt)
2 dl mjölk/vatten
I med allt i en bunken o rör runt.
Forma till två runda "kakor"
Nagga o skär ett kors på båda.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Jag brukar oftast bara äta mina med massa smör på eftersom jag inte gillar ost. När jag vill lyxa till det äter jag med vispad grädde o sylt eller marmelad.
Eftersom jag inte hade någon mjölk hemma så blev det vatten, det går lika bra enligt mig.
Sen brukar jag oftas använda flytande margarin/smör får då kan man blanda allt med en trägaffel eller dylikt o inte stoppa ner händerna o kladda.
Detta är det receptet jag brukar köra på.
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50g smör (brukar stå på flaskan hur mycket 1dl är vikt)
2 dl mjölk/vatten
I med allt i en bunken o rör runt.
Forma till två runda "kakor"
Nagga o skär ett kors på båda.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Jag brukar oftast bara äta mina med massa smör på eftersom jag inte gillar ost. När jag vill lyxa till det äter jag med vispad grädde o sylt eller marmelad.
Detta behövs.

Smet/deg

Ogräddad

Färdig!

Smet/deg

Ogräddad

Färdig!
Tell me
Alltså jag har funderat på det här med min blogg.
Det händer inget intresant i mitt liv just nu så jag funderar på att ta en pause med skrivandet.
Men sen slog det mig, att jag borde skriva om det som jag riktigt gillar. Mat o bakning o allt som hör det till.
Så vad tycker ni? Ska jag utveckla min blogg till en mat o bak blogg med recept o tips?
Det är ju ni som läser... Så tell me
Det händer inget intresant i mitt liv just nu så jag funderar på att ta en pause med skrivandet.
Men sen slog det mig, att jag borde skriva om det som jag riktigt gillar. Mat o bakning o allt som hör det till.
Så vad tycker ni? Ska jag utveckla min blogg till en mat o bak blogg med recept o tips?
Det är ju ni som läser... Så tell me