Idag behöver jag socker !
Det här med muffins alltså. Enkelt... Gott? Jag inget fantast över vanliga muffins, utan det ska gärna vara med någon smak eller med något på...
Så idag blev det kladdmuffins med glasyr.
Det här det receptet jag brukar köra efter, dock brukar jag tillsätta eller ta bort olika grejer man kan ju alltid ta i frukt, bär, godis mm.
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl mjöl
2 tsk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
3 msk kakao
Vispa ihop socker o ägg, det där med pösigt brukar jag skita i eftersom jag aldrig orkar vänta så länge ;)
I med alla "torra" grejer, blanda ihop o sen i med smöret.
Det blir ca 12-14 muffinsar av denna smet, eftersom jag gillar mina ganska stora.
In i ugen i 10 minuter i 200g.
Låt svalna.
Sen till glasyren, blanda florsocker med ytterst lite vatten eller någon annan vätska. Typ apelsin citron, någon saft. Brukar alltid finnas något hemma.
Bred ut på muffinsarna... Ät... !

Smet !

Det smälta smöret!

Innan gräddning.

Efter

Denna bjuder jag på... Smeten helt enkelt för god ;)
Snart ska jag åka o jobba, idag ska jag jobba själv i det lilla köket för första gången. Jag ska försöka komma ihåg o ta med mig kameran, så kan ni få se på lite "riktig" mat i ett putte litet restauragkök.
Tajt med trevligt som vi säger.
Ses i natt !
Så idag blev det kladdmuffins med glasyr.
Det här det receptet jag brukar köra efter, dock brukar jag tillsätta eller ta bort olika grejer man kan ju alltid ta i frukt, bär, godis mm.
2 ägg
2 dl socker
100g smält smör
2 dl mjöl
2 tsk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
3 msk kakao
Vispa ihop socker o ägg, det där med pösigt brukar jag skita i eftersom jag aldrig orkar vänta så länge ;)
I med alla "torra" grejer, blanda ihop o sen i med smöret.
Det blir ca 12-14 muffinsar av denna smet, eftersom jag gillar mina ganska stora.
In i ugen i 10 minuter i 200g.
Låt svalna.
Sen till glasyren, blanda florsocker med ytterst lite vatten eller någon annan vätska. Typ apelsin citron, någon saft. Brukar alltid finnas något hemma.
Bred ut på muffinsarna... Ät... !

Smet !

Det smälta smöret!

Innan gräddning.

Efter

Denna bjuder jag på... Smeten helt enkelt för god ;)
Snart ska jag åka o jobba, idag ska jag jobba själv i det lilla köket för första gången. Jag ska försöka komma ihåg o ta med mig kameran, så kan ni få se på lite "riktig" mat i ett putte litet restauragkök.
Tajt med trevligt som vi säger.
Ses i natt !
Kommentarer
Postat av: Ella
Yeah! You go girl ;) Det härgår ju galant! :D
Trackback