Vi börjar lätt - Scones
Okej jag tänkte att jag skulle börja med det som nog mest görs här i mitt ensamma hushåll. Scones... Jag brukar göra ganska mycket o sen dagen efter värma de som blir över i brödrosten, smakar nästan som nygräddade då.
Eftersom jag inte hade någon mjölk hemma så blev det vatten, det går lika bra enligt mig.
Sen brukar jag oftas använda flytande margarin/smör får då kan man blanda allt med en trägaffel eller dylikt o inte stoppa ner händerna o kladda.
Detta är det receptet jag brukar köra på.
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50g smör (brukar stå på flaskan hur mycket 1dl är vikt)
2 dl mjölk/vatten
I med allt i en bunken o rör runt.
Forma till två runda "kakor"
Nagga o skär ett kors på båda.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Jag brukar oftast bara äta mina med massa smör på eftersom jag inte gillar ost. När jag vill lyxa till det äter jag med vispad grädde o sylt eller marmelad.
Eftersom jag inte hade någon mjölk hemma så blev det vatten, det går lika bra enligt mig.
Sen brukar jag oftas använda flytande margarin/smör får då kan man blanda allt med en trägaffel eller dylikt o inte stoppa ner händerna o kladda.
Detta är det receptet jag brukar köra på.
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50g smör (brukar stå på flaskan hur mycket 1dl är vikt)
2 dl mjölk/vatten
I med allt i en bunken o rör runt.
Forma till två runda "kakor"
Nagga o skär ett kors på båda.
Grädda i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Jag brukar oftast bara äta mina med massa smör på eftersom jag inte gillar ost. När jag vill lyxa till det äter jag med vispad grädde o sylt eller marmelad.
Detta behövs.

Smet/deg

Ogräddad

Färdig!

Smet/deg

Ogräddad

Färdig!
Kommentarer
Postat av: Ella
Bra där Kakan min! Keep up the good work. Ser fram emot nästa recept :)
Trackback